Wandelpin Blog

Dutch Mountain Trail | etappe 1 | Eygelshoven – Kerkrade

Wij hadden een lastige start van de Dutch Mountain Trail. Dat lag niet aan het pad of onze planning maar aan de snelweg er naartoe. Het zou die maandag mooi weer worden dus we wilde op tijd van start gaan. Onze planning was om met 2 auto’s gaan, 1 aan het eind van onze wandeling (Bocholtz) en 1 aan de start in Eygelshoven. Rijdend naar het zuiden komen we allebei in de file te staan. Dit bleek een file waarbij je echt helemaal stil staat. We konden geen kant meer uit en de buitentemperatuur stijgt al aardig. We zullen geduldig moeten wachten tot we weer verder kunnen rijden.

File

Na ruim een uur stil staan worden we een “beetje” chaggie. Daar gaat onze vroege start. Na nog een half uur bijna stil te staan vragen we ons af met ruim 20 kilometer op de planning of we nog wel willen starten. We besluiten om de etappe in te korten tot Kerkrade. Als we na bijna 2 uur eindelijk verder kunnen rijden treffen we elkaar bij station Kerkrade. Daarna rijden we met 1 auto naar de start in Eygelshoven waar we eindelijk kunnen starten.

GPS

We lopen dit pad op GPS omdat we willen oefenen met stokken. Onze ervaring is dat stokken en een boekje echt niet handig is. Omdat we hebben gelezen dat de streepjes nog niet overal zichtbaar zijn lopen we op GPS. Vanaf het station moeten we even rondkijken waar de start is en dan kunnen we beginnen.

Onze eerste foto is van een mooie muurschildering. In het bos zien we veel dikke bomen die vandaag indruk op mij maken (geen idee waarom). Het lijkt wel of je de “zware” jaren in de bomen ziet. Wij hebben in het begin van het jaar een keer de 1e summit rondwandeling bewandeld en herkennen dan ook een aantal stukjes van het wandelpad.

Daar waar we de vorige keer naar een wateroverstap keken of we dat wel wilde doen gingen we nu zonder na te denken die overstap aan, we zijn dan onderweg naar Summit1. Bij deze overstap ben ik echt blij met m’n stokken. Ze geven net dat extra stukje ondersteuning.

 

Als we de overstap gemaakt hebben beginnen we aan onze eerste klim. Als we boven aankomen lopen we een breed zandpad op. Hier was een boomstam omgedoopt tot bank met een beetje zon en een beetje schaduw, een ideaal plekje voor een pauze voor aan het 2e deel van de klim te beginnen.

De klim begint met enkele trapjes om vervolgens zoekend naar de juiste plaats om je voet neer te zetten verder te klimmen. Boven hebben we genoten van het uitzicht. Met onze rug naar Snowworld kijken we ver vooruit.

Iedereen ervaart een uitzicht op zijn/haar manier. Bij het uitzicht van Summit1 zie je vooral industrie en de stad en niet de wellicht verwachte natuurlijke vergezichten maar ik vind altijd “ook dit is hoe Nederland (en de rest van de wereld) is”. Ik kan hier dan ook echt van genieten, zo ver kunnen kijken. Vooruit kijken over alles heen, heerlijk.

Vlonderpad

Langzaam aan vervolgd de weg zich naar beneden. We lopen over een vlonderpad en komen langs de Anstelerbeek waar je het kabbelende water hoort en ziet.

De Anstelerbeek komt bij de gemeente Kerkrade Nederland binnen en mondt via enkele omwegen in rivier de Worm uit (de Worm is een zijrivier is van de Roer).

Voor we terug zijn bij de auto lopen we door het park van kasteel Erenstein. Kasteel Erenstein is een statig gebouw en ziet er nog erg goed uit. Het kasteel is gebouwd in de eerste helft van de 14e eeuw en heeft een rijke geschiedenis (kijk hier op Wikipedia voor meer informatie). Sinds 2010 is het kasteel onderdeel van de Fletcher Hotel groep.

Na ruim 11 kilometer zijn we terug bij de auto. Na de lastige start vonden wij dit prima. De volgende etappe lopen we van station Kerkrade over Summit2 naar het drielandenpunt  in Vaals.

Blogs over de Dutch Mountain Trails vind je hier

Kijk hier voor de Wandelpin van de Dutch Mountain Trail

Deze wandeling hebben wij gelopen in juni 2021

Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print