Wandelpin Blog

Dutch Mountain Trail | etappe 4 | Wahlwiller – Heijenrath

Start is bij de kerk van Wahlwiller. We komen deze wandeling 2 van de seven summits tegen. Allereerst het Eyserbos en daarna de Gulperberg.

Deze dag vertrekken we helaas weer met de lange broek aan. Zelf vind ik in de korte broek altijd lekker lopen. Heb zelf niet zo’n last van uitslag van brandnetels of andere planten en ook voor ongedierte ben ik niet gevoelig maar vandaag vanwege het weer toch in het lang.

We lopen na vertrek al snel de natuur in. We passeren de Selzerbeek. Een relatief korte beek die vlak voor de Nederlandse grens in Duistland zijn oorsprong heeft en in de Geul uitmond. Deze dag is het erg drassig rondom de beek en het is dan ook goed kijken en zoeken waar je veilig, zonder weg te glijden je voeten kunt neerzetten. Deze dag ben ik op de vlakke stukken ook blij met mijn wandelstokken, die geven me net dat extra stukje steun en vertrouwen.

We zien veel wijnvelden en komen ook de bordjes van Routes des Vins tegen. Zelf heb ik deze nog nooit bewandeld maar heb het thuis even opgezocht. Deze zeer natuurlijke wandelingen zien er mooi uit en ga ik zeker noteren voor wie weet wanneer een keer. Wil je er meer over lezen kijk dan op de website van Visit Zuid Limburg

We komen aan op de eerste van de twee summits die we vandaag beklimmen. We bereiken het Eyserbos. Van veel uitzicht is geen sprake dus we wandelen weer verder zonder van een ver uitzicht te kunnen genieten.

 

Onderweg passeren we tunnels, treinrails en kronkelende  watertjes.
Bovenop de Gulperberg zien we een grootst Mariabeeld. Dit Mariamonument is uit 1935.

De Gulperberg wordt tijdens de wielerklassieker de “Amstel Gold Race” met enige regelmaat beklommen. Als we de weg naar beneden bewandelen moeten we volgens de route door een landschap met wel heel hoog onkruid. We besluiten om een stukje af te wijken waardoor we langs het monument van Jean Nelissen komen.

We wisten niet van het bestaan, het is dan ook toeval dat we erbij uitkwamen maar we vinden het wel een leuke aanvulling.

Jean Nelissen was jarenlang chef sport bij dagblad De Limburger, maar werd vooral bekend als wielerverslaggever bij Studio Sport. De Neel, zoals zijn collega Mart Smeets hem steevast aanduidde, was een van de bekendste wielercommentatoren en -verslaggevers van Nederland.

Hij was befaamd om zijn encyclopedische kennis van de wielergeschiedenis.

Wil je meer lezen over deze wielericoon kijk dan even hier (Wikipedia)

Hierna komen we dichterbij ons eindpunt. We genieten van de uitzichten ondanks de heiige luchten, kijken naar de schapen die ons vooral niet opmerken.
Voor ons, ondanks de lange broek was dit weer een mooie dag.
Op naar de volgende etappe, hoe we die gaan invullen, dat zien we nog wel.

Blogs over de Dutch Mountain Trail vind je hier
Kijk hier voor de Wandelpin van de Dutch Mountain Trail

Deze wandeling liep ik in juni 2021

Foutje gezien? Meld het hier

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print