Wandelpin Blog

Dutch Mountain Trail | etappe 4 | Wahlwiller – Heijenrath

Start is bij de kerk van Wahlwiller. We komen deze wandeling 2 van de seven summits tegen. Allereerst het Eyserbos en daarna de Gulperberg.

Lange broek

Deze dag vertrekken we helaas weer met de lange broek aan. Zelf vind ik in de korte broek altijd lekker lopen. Heb zelf niet zo’n last van uitslag van brandnetels of andere planten en ook voor ongedierte ben ik niet gevoelig maar vandaag vanwege het weer toch in het lang.

Selzerbeek

We lopen na vertrek in Wahlwiller al snel de natuur in. We passeren de Selzerbeek. Een relatief korte beek die vlak voor de Nederlandse grens in Duistland zijn oorsprong heeft en in de Geul uitmond. Deze dag is het erg drassig rondom de beek en het is dan ook goed kijken en zoeken waar je veilig, zonder weg te glijden je voeten kunt neerzetten. Deze dag ben ik op de vlakke stukken ook blij met mijn wandelstokken, die geven me net dat extra stukje steun en vertrouwen.

Wijnvelden

We zien veel wijnvelden en komen ook de bordjes van Routes des Vins tegen. Zelf heb ik deze nog nooit bewandeld maar heb het thuis even opgezocht. Deze zeer natuurlijke wandelingen zien er mooi uit en ga ik zeker noteren voor wie weet wanneer een keer. Wil je er meer over lezen kijk dan op de website van Visit Zuid Limburg

We komen aan op de eerste van de twee summits die we vandaag beklimmen. We bereiken het Eyserbos. Van veel uitzicht is geen sprake dus we wandelen weer verder zonder van een ver uitzicht te kunnen genieten.

Mariamonument

Onderweg passeren we tunnels, treinrails en kronkelende  watertjes.
Bovenop de Gulperberg zien we een grootst Mariabeeld. Dit Mariamonument is uit 1935.

Gulperberg

De Gulperberg wordt tijdens de wielerklassieker de “Amstel Gold Race” met enige regelmaat beklommen. Als we de weg naar beneden bewandelen moeten we volgens de route door een landschap met wel heel hoog onkruid. We besluiten om een stukje af te wijken waardoor we langs het monument van Jean Nelissen komen.

We wisten niet van het bestaan, het is dan ook toeval dat we erbij uitkwamen maar we vinden het wel een leuke aanvulling.

Jean Nelissen

Jean Nelissen was jarenlang chef sport bij dagblad De Limburger, maar werd vooral bekend als wielerverslaggever bij Studio Sport. De Neel, zoals zijn collega Mart Smeets hem steevast aanduidde, was een van de bekendste wielercommentatoren en -verslaggevers van Nederland.

Hij was befaamd om zijn encyclopedische kennis van de wielergeschiedenis.

Wil je meer lezen over deze wielericoon kijk dan even hier (Wikipedia)

Dichterbij het eind

Hierna komen we dichterbij ons eindpunt. We genieten van de uitzichten ondanks de heiige luchten, kijken naar de schapen die ons vooral niet opmerken. Voor ons, ondanks de lange broek was dit weer een mooie dag.
Op naar de volgende etappe, hoe we die gaan invullen, dat zien we nog wel nu eerst terug naar Wahlwiller voor onze auto.

Weetjes op een rij

Wandelperiode
Ik wandelde deze wandeling in juni

Onze foto’s
We fotograferen met onze telefoon, systeemcamera of compact camera. Wij bewerken onze foto’s niet met een kleur of een filter, alle kleuren die je ziet zijn kleuren die wij zo hebben waargenomen.

Info over de route
Deze wandeling was een etappe van de Dutch Mountain Trail. Kijk voor de hele trail op de website van Visit Zuid-Limburg

Een Wandelpin
Wil jij als herinnering aan je wandeling over de Dutch Mountain Trail ook een wandelpin, kijk dan even hier

Meer lezen over de Dutch Mountain Trail
Hier lees je alle blogs van de Dutch Mountain Trail

Andere wandelingen
Als je meer wilt lezen over onze wandelingen, kijk dan op onze overzichtspagina

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print