Wandelpin Blog

Maaspad etappe 11 | van Cuijk naar Ravenstein

Een vroege start in Cuijk omdat dit een wandeling is van ongeveer 25 kilometer. Het mooie van een vroege start is dat je de zon ziet opkomen en die is deze dag wel weer heel erg mooi.

In Cuijk lopen we langs een kerk in de stijgers waar mij bij opvalt dat je aan de buitenkant hele grote nummers ziet. Geen idee waarom maar het ziet er wel grappig uit. Een klein stukje verder hebben ze een oude telefooncel staan die gebruikt wordt als bieb, dat zijn dan toch weer de pareltjes tijdens een wandeling. Ik heb respect voor al die mooie initiatieven die mensen opzetten.

Kraaienbergse Plas

We lopen door het natuurgebied bij de Kraaienbergse Plas. Op het fietspad zien we van afstand grote grazers liggen. Ik hoop nog even dat ze achter een hek liggen, helaas, ze liggen echt op het pad. Ze zijn geweldig om te zien en deze zijn heel erg rustig maar ik vind het nog steeds niet ontspannen om er langs te lopen.

Deze blijven gelukkig rustig liggen en staan en ze zullen mijn onrust hopelijk niet merken (de close-up is niet van dichtbij genomen, is ingezoomd en uitgesneden). Bij de Kraaienbergse Plas houden we pauze, niet te lang want het is fris en vochtig buiten.

Van alles wat

We lopen langs verschillende uiterwaarden, soms zien we een stukje Maas. We lopen door naar “De Zittert”. Hier staan bij de Maas 2 kanonnen. Onderweg naar Keent lopen we door flinke modderpoelen maar ook langs hele mooie gebouwen. Je hebt wel eens dat je tijdens je wandelingen mooie, leuke en grappige plekjes ziet maar weet je later echt niet meer precies waar dat was. Dat was deze wandeling. Kapelletjes, kloosters, monumenten, kunst in de tuin en zo meer, dat zagen we allemaal onderweg.

Vlak voor we in Ravenstein aankwamen liepen we een stuk langs de maas met een mooi uitzicht op de brug. In het centrum zien we de kerk, leuke doorgangetjes en een molen. In Ravenstein eindigt deze wandeling.

Volgende keer etappe 12 van Ravenstein naar Lith

Kijk hier voor alle etappes van het Maaspad
Hier heb ik nog meer foto’s geplaatst
Kijk op de website van het Maaspad als ook jij interesse hebt in het Maaspad

Deze wandeling hebben wij gewandeld in februari 2021

 

Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print