Wandelpin Blog

Plannen wijzigen, camino Frances

Van Camino Portugues naar de Camino Frances. Een hoop gemopper op het Covid19 virus, ook bij ons, niemand staat te juichen maar het zorgt soms ook voor nieuwe inzichten zo ook bij mij.

Zoals in eerder blogs is te lezen wilde ik dit jaar (2020) voor het eerst in mijn leven een Camino gaan lopen. Ik had van alles gelezen, me aangesloten bij Facebookgroepen en besloot dat ik de Camino startend in Porto wilde gaan lopen. Het plan was om Camino Portugues in september te gaan wandelen. Helaas gooide net als bij vele andere het Coronavirus roet in het eten.

Alleen word Samen

Ik bleef er over lezen en dagdromen maar verder kwam ik nu natuurlijk niet wel leerde ik veel van dat lezen. Zo kwam ik ook tot de conclusie dat ik geen ik alleen meer was maar dat ik alleen we gaan samen werd. In overleg met mijn zus, waarmee ik ook het Pieterpad, Westerborkpad en nu het Maaspad bewandel(de) hebben we besloten deze Camino samen te gaan bewandelen.

Alle boeken die we hadden gelezen starten vanaf St Jean Pied de Port en ook de film “The Way” starten daar. Ook de virtuele Camino die we hebben gewandeld start in St Jean Pied de Port.

Virtuele Camino

Afgelopen jaar zijn er veel virtuele tochten geweest. Zo hebben we bijvoorbeeld de bevrijdingstocht gewandeld maar ook virtuele Camino hebben we dit jaar bewandeld. Ook deze tocht begon in St Jean Pied de Port en alle “ansichtkaarten” die je onderweg in je mailbox krijgt zijn van de Camino Frances.

Toen begon de vraag aan onszelf, waarom niet beginnen met een Camino die door vele als de “echte” Camino wordt betiteld. Ik ging me afvragen waarom ik voor Porto had gekozen. Hiervoor heb ik even moeten zoeken naar de antwoorden en echt zeker weten doe ik het niet maar ik denk dat ik dat veilig vond. Ik zou alleen gaan, je hoeft om je einddoel te halen niet maanden van huis en het is een relatief vlakke tocht.

Camino Frances

Toch bleef ik naar de Camino Frances kijken en dagdromen dat me dat wel echt heel erg cool leek. Als je dat dan wilt moet je je wensen aanpassen. Één van die wensen (in mijn geval) is dat ik de tocht niet in één keer ga bewandelen. Om het uiteindelijke einddoel vanaf St Jean Pied de Port te bereiken moet ik langere tijd van huis en dat is nu iets wat niet tot mijn mogelijkheden behoord.

Nieuwe plannen, in september we starten in St Jean Pied de Port en lopen tot ca. Logroño. We maken geen plannen hoeveel kilometer per dag, Logroño is dus richtlijn. Wat we straks zeker weten is de vertrekdatum en de dag dat we weer naar huis gaan.

We gaan vooralsnog met de trein heen, ondanks het wellicht nog verplichte mondkapje vind ik een treinreis heen al een onthaast reis. In St Jean Pied de Port een hotel, de dag erna starten en dan lopen tot een dag voor we weer terug vliegen. Waar het eind dan is, geen idee, we weten ook nog niet hoeveel dagen er tussen aankomst St Jean Pied de Port en de terugreis zitten. We hebben een vliegticket voor de terugreis, yes!!

Zonder reden

We gaan om te wandelen en gaan niet lopen vanwege een geloofsovertuiging, geen “we willen weg” of “ik moet tot mezelf komen” reden. We gaan gewoon omdat we het een mooie ervaring vinden, tenminste dat denken we. Wij denken dat we het kunnen want we hebben het nog nooit gedaan en voor alles moet een eerste keer zijn. Nu het definitief is, we weten wanneer we gaan gaan we ons verder oriënteren.
Nu de zoektocht naar een rugzak, slaapzak en stokken.

Wil je mijn weg er naartoe lezen, kijk dan hier voor alle blogs hierover.

Mooie wandelpin in de webshop voor ieders tocht naar Santiago
Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print