Wandelpin Blog

Trage Tocht Lomm

Trage Tochten zijn wel één van mijn favorieten routes om te wandelen. Ik zoek vaak wandelingen waar ik heel veel natuur tegen kom (daarom Trage Tochten) maar ook iets van cultuur. Een mooi oud gebouw, molens of bijvoorbeeld een ruïne. De wandeling in Lomm heeft dat niet maar het voordeel van deze wandeling is dat hij wel heel dicht bij huis is.

Als de wandelzoekpagina publiceert dat er een nieuwe Trage Tocht Lomm is ben ik dan ook direct getriggerd om deze te gaan wandelen. De wandeling is 12 kilometer lang dus als we een droge middag hebben is dat goed te doen.

Het vertrek adres op de website (Bongveldweg) kent mijn navigatie niet, eigenlijk ook niet nodig want het ligt aan de doorgaande weg van Venlo naar Arcen maar om de juiste afslag te nemen vond ik het wel makkelijk. Ik heb de wandeling in Route.nl gezet dus die gebruik ik om de juiste startplek te vinden.

Na het parkeren wandel je al direct in de natuur. Echt natuurpaden en leuke huisjes kom ik tegen. Het gebied is me niet onbekend maar met zo’n wandeling kom je altijd weer iets tegen want je echt nog niet kent.

Het eerste stuk van Trage Tocht Lomm wandel je langs veel velden met hele leuke kleine dieren. Je komt geiten, schaapjes, pony’s, scharrelvarkens en alpaca’s tegen. De dieren zijn niet mensenschuw en komen gezellig naar je toe als je langsloopt. Ook kom je af en toe het educatieve Natuurpad “Volg de Das” van IVN tegen.

Bij restaurant Jagersrust is de grens met Duitsland. Een sloot is de grens en langs de beide waterkanten staan paaltjes met de landsgrens, dat zag er zo grappig uit. Je loopt langs het vreewater naar de Ravenvennen met de vele (de naam zegt het al) vennetjes.

De Ravenvennen is een gebied welke wordt onderhouden door Limburgs Landschap. Het gebied bestaat voornamelijk uit naaldbomen. Het is een droog bosgebied met grove dennen op oud stuifzand en heide. Het heeft verschillende heuvels die door het stuifzand soms een pittige klim zijn. Éénmaal de heuvel beklommen heb je wel een geweldig uitzicht over de vennen. De wegwijzers (geel-rood) van het Maas-Niederrheinpad  kom je hier ook regelmatig tegen.

Na de klim, het uitzicht zie ik een indrukwekkende boom met de boven de grond groeiende wortels. Deze boom met die wortels lijkt wel een echt kunstwerk. Ik wandel verder naar de bossen op de Lommerheide. Geniet nog even van het uitzicht over de vennen en dan ben alweer terug bij de auto.

Het waren 12 frisse kilometers met veel beestjes in de wei. Een leuke wandeling en zeker een aanrader met (kleine) kinderen.

Panoramaoverzicht over de Ravenvennen

Wil je nog meer foto’s van deze wandeling zien, kijk dan hier
Kijk hier voor meer Trage Tochten

Wandelpin Limburg
Wandelpin Limburg

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print