Wandelpin Blog

Pieterpad etappe 2 Groningen – Winsum

De vorige etappe, van Zuidlaren naar Groningen is even geleden. Er zit een zomervakantie tussen dus we zullen even moeten wennen. We starten de dag laat. Allereerst omdat het natuurlijk een hele reis is maar dat vind ik altijd wel leuk, boekje mee en relaxen maar nu is het nog later.

We starten deze etappe om 17:00 uur en kijken wel hoe ver we komen.
Als we in Groningen starten regent het een heel klein beetje. Onderweg hebben we veel regen gezien maar we hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn. Gelukkig is dat zo want voordat we Groningen uit zijn kan de jas alweer uit.

Paddepoelsterbrug

We hadden er al veel over gelezen maar ook vandaag moesten wij er aan geloven. De Paddepoelsterbrug over het Van Starkenborghkanaal kunnen we niet over, we bewandelen de door het Pieterpad aangegeven alternatief langs het kanaal. We kunnen het kanaal een heel stuk verder wel oversteken. Daar is het een wirwar aan bruggen en kanalen.

Overal waar we kijken zien we weiland en slootjes. Ook lezen we dat we dat we het vee niet mogen storen. We zien er de humor wel van in.

Doorlopen, geen openbaar vervoer

Omdat het al laat is bespreken we dat we in Garnwerd de bus pakken naar ons hotel in Groningen. Als ik op de app ga kijken hoe laat die komt blijkt dat de bus vanuit Garnwerd alleen maar overdag rijd en na 19 uur er geen bussen meer gaan. Er zit dus niets anders op dan door te lopen naar Winsum.

De ondergaande zon, de wateren en de weilanden zorgen daardoor wel voor mooi fotomateriaal. In Garnwerd bezoeken we nog een kerkje, geen idee wat daar nog gedaan wordt maar er staan rijen met thermoskannen en kookplaatjes. De kerk straalt weinig warms uit.

Als de etappe is afgelopen volgens het boekje zijn we in Winsum. We moeten nog naar het station om in Groningen te komen. We hebben nog 50 minuten voor de trein gaat en we hebben nog niet gegeten. We vragen bij café J&A of we snel iets kunnen eten, gelukkig kan dat.

Als de eigenaresse ziet dat we het Pieterpad lopen geeft ze ons een kaart die ze aan alle wandelaars geeft. Ze is zelf met een vriendin ook het pad aan het bewandelen verteld ze. Ik geef de dames dan ook allebei een wandelpin, juist omdat het zo leuk is om iemand waar je een leuk gesprek mee hebt zoiets te geven.

Bijna klaar

De snelle hap gaat er snel in. Als we in Groningen in het hotel aankomen blijken we deze dag verwend te worden door het hotel. Ze geven aan dat ze soms een kamer kiezen om iets extra’s te doen. Die eer is ons toebedeeld. Er staan heerlijke zoetigheden, een fles water. We hebben badjassen en sloffen. Zo leuk na zo’n dag.

Hierna de allerallerallerlaatste etappe, Winsum – Pieterburen.


Kijk hier voor nog meer Pieterpad wandelingen

Wandelpin Pieterpad PAW9

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print