Wandelpin Blog

Pieterpad etappe 4 Rolde – Zuidlaren

Wakker worden in Rolde om ons pad verder te vervolgen naar Zuidlaren. We hebben met de eigenaressen van de B&B afgesproken om op tijd te ontbijten. We voelen de warmte al binnenkomen dus geen verkeerde keuze om op tijd te starten.

Voor we goed en wel op het Pieterpad wandelen kom ik bordjes tegen van de Pelgrimstocht naar Santiago, dat vind ik altijd leuk en wil ik dan ook altijd vastleggen op foto. De bordjes zitten wel op zijn kop, denk dat linksaf op was.

We komen hierna al snel op het Balloöerveld. Direct aan het begin van het veld staan allemaal stenen met in de midden een grote steen met een mooie plaat erop waarop de nog te wandelen en afgelegde kilometers staan. Het Balloöerveld is in de warmte waarin wij lopen zeker pittig maar ook wel heel erg mooi. Droog, mooie bomen en struiken, allemaal beestjes op de grond en veel mooie uitzichten en gave luchten.

Aan het eind van het veld zijn vlonders waar we overheen lopen en waar we kort erna even pauze nemen. Deze route is 18 kilometer, we willen op tijd in Zuidlaren zijn omdat het erg warm wordt deze dag maar we nemen wel de tijd om alles te zien maar ook om pauze te nemen.

We lopen langs slootjes, zien koeien en mooie bloemen. Halverwege is het dan ook tijd om iets fris te drinken (normaal zou ik koffie nemen) met een zoete wafel met kersen.

Ook deze wandeling komen we Hunebedden tegen en nog meer heidevelden, mooie luchten en een vlonderpad. Wij houden van water, dat heeft iets wat altijd onze aandacht trekt. Als we een sloot oversteken pauzeren we op een vlonder, we kijken naar vlinders en libellen, fotograferen is lastig, ze zitten niet stil of we zien ze niet als we een foto willen maken.

We passeren Dennenoord, een gesticht opgericht in de 19e eeuw. Dit gesticht is van de Vereniging tot Christelijken Verzorging van Krankzinnigen en Zenuwlijders in Nederland (omschrijving van Wikipedia) . Het terrein is groot en heeft veel tegels met spreuken en beelden.

Dan lopen we Zuidlaren in. Net als in Assen gaan we op zoek naar een lokalen bekendheid, we zoeken Berend Botje op. We vinden deze als eerste op een rotonde. Het is niet druk dus we steken over op de rotonde om een foto te maken. Als we het aanraken blijkt het los te staan, we schrikken, maken een foto en steken snel weer over.

Dan lopen we Zuidlaren in. Net als in Assen gaan we op zoek naar een lokalen bekendheid, we zoeken Berend Botje op. We vinden deze als eerste op een rotonde. Het is niet druk dus we steken over op de rotonde om een foto te maken. Als we het aanraken blijkt het los te staan, we schrikken, maken een foto en steken snel weer over.

Onderweg naar onze volgende B&B wandelen we nog langs een synagoge en een monument voor de paardenmarkt en nog een Berend Botje. We zijn al vroeg bij onze B&B waar we gastvrij worden ontvangen. Even bijkomen van deze warme dag, douche en lekker eten om morgen verder te wandelen naar Groningen.

Voor morgen staat Zuidlaren – Groningen op de planning. Dan nog 2 etappes en is onze Pieterpad onderneming ten einde.

Wandelpin Pieterpad PAW9
Mooie Wandelpin als herdenking aan het Pieterpad


Kijk hier voor nog meer Pieterpad wandelingen

Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print