Wandelpin Blog

Pieterpad etappe 5 Schoonloo – Rolde

Voor het eerst in mijn wandelcarrière ga ik 3 dagen opéénvolgend wandelen, Schoonloo-Rolde | Rolde-Zuidlaren | Zuidlaren-Groningen. Met de trein kunnen we doordat we reizen met kortingskaarten pas na 9 uur vertrekken in onze woonplaats en zijn we pas rond 12:45 in Schoonloo waar onze vorige wandeling eindigde.

Vanwege het mooie weer en de relatief korte route (18 kilometer) is de wat latere start geen probleem. In Schoonloo starten we en komen we direct in het bos terecht. Hier zien we ook direct de eerste bordjes met afstanden naar Pieterburen en de Sint-Pietersberg.

Hoge opstap

Ergens, midden in een weiland ligt een hele grote zwerfkei, het hek is er zelfs omheen en overheen gezet. Om de weilanden te doorkruisen moeten we meerdere keren over vreselijk hoge, alleen voor voetgangers bedoelde overstappen heen.

In de weilanden zien we nog veel jonge dieren die ook hun verkoeling zoeken in de kleine poelen en onder de bomen.

Hunebedden

En dan eindelijk, als we vlak bij Rolde zijn zie ik voor het eerst in mijn leven Hunebedden. Ik had me er van alles van voorgesteld, het was echt iets op mijn todolijstje. Vallen ze tegen, nee maar ik dacht dat het echt héél erg groot was en dat valt wel mee. Vind ze wel uniek, dat dit vroeger met alleen mensenkrachten zo opgestapeld kan worden.

We houden even pauze, ik kijk ernaar en wordt er stil van. We lopen door, zien de kerk van Rolde en gaan op zoek naar onze B&B. We worden vriendelijk ontvangen, douche en gaan lekker eten. Het uitzicht is super, we kijken uit op de molen.

Bij terugkomst in de B&B kletsen we nog wat samen, sluiten er nog 2 overnachters aan om even mee te kletsen en dan gaan we slapen voor onze wandeling naar Zuidlaren. Het wordt een erg warme dag. We wandelen dan over het Ballooërveld waarvan we van alles gelezen hebben van vreselijk lang en droog tot geweldig mooi. Het veld is 4 kilometer lang, geen schaduw en met die warmte dus verstandig om op tijd te starten.

Kijk hier voor nog meer Pieterpad wandelingen

Wandelpin Pieterpad PAW9

Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print