Wandelpin Blog

Pieterpad etappe 9 Ommen – Hardenberg

Vanaf het station van Ommen, waar onze vorige etappe eindigde en waar we geluncht hebben wandelen we verder richting Hardenberg. Deze wandeling is in het gebied Vechtdal, nieuw gebied, nieuwe omgeving, andere beelden (denken we).

De wandeling start met hele mooie bloesem. Je ziet dat de bloesem echt bijna op zijn einde is. Gelukkig hebben we de Bloesemtocht in Geldermalsen al gehad.

In het boekje staat “de Sahara”. Wij denken, die hebben we de afgelopen 2 dagen al genoeg gezien, zo veel los zand. Toch, toen we het van afstand zagen wilde we gaan kijken. Ook voor deze benoeming in het boekje zijn we dus een stukje omgelopen. Ondanks dat we al veel zand hadden gezien snappen we de benaming wel, het ziet er uit zoals ik me de Sahara voorstel.

We wandelen langs de treinbaan, door groene bossen, beekjes en soms droge gebieden. Dan steken we de Vecht over. Hier worden we positief verrast door de mooie uitzichten, de stuw en de vistrap.
Hier besluiten we om toch nog één bladzijde te wandelen van deze route.
Helemaal uitlopen gaan we niet halen. We hebben afgesproken dat we opgehaald worden en dat kost ons nog zeker 1,5 uur extra want de energie na de afgelopen km is wel wat minder. Daarnaast vind ik 38 km op een dag echt voldoende, dan nog ruim 5 km wil ik echt niet.

Dus, nog 5 km en dan stoppen we er voor deze dag mee. Hierdoor komen we wel langs het toetjesbankje. Een bankje wat we op Facebook al regelmatig op plaatjes waren tegen gekomen.
Het toetjesbankje is niet meer en niet minder als een bank met een koelbox met toetjes, frisdrank en blokjes kaas, hij is geweldig.

Gewoon omdat ik het leuk vind, ik het die mensen gun dat ze het niet voor niets doen hebben we allebei een kaasje gepakt (en betaald) en heb ik ook hier mijn Wandelpin achter gelaten. Daarna wandelen we het dorp Rheeze in. Dit is ons eindpunt, hier worden we opgehaald.
De laatste bladzijde wandelen we samen met de volgende etappe (Hardenberg-Coevorden).

We wachten op een plekje waar we hoopte ook iets te kunnen drinken. Hier hebben we gewacht en hier starten we volgende keer met een lokale lekkernij, dat hebben we nu al gezien op de kaart.

We starten een korte tijd later in Rheeze en zoals bedacht beginnen we met koffie met iets lokaals.
In B&B de Rheezer kamer treffen we 3 vrouwen die samen het Pieterpad aan het lopen zijn. Even later komen er nog 3 dames binnen. Die komen uit Canada. Twee van hen spreken Nederlands, zij lopen het hele pad in één keer. Ik heb zowel de eigenaresse als de Canadese dames een wandelpin gegeven.

We wandelen een  groene omgeving in, wat een kleuren buiten. De koeien in de wei, een typische Nederlands beeld.

In Hardenberg stopt deze etappe en gaan we aan de etappe naar Coevorden starten.

Pelgrim met hond, kijk in de shop voor alle Wandelpins


Van het Pieterpad hebben we nog meer blogs geschreven, kijk hier voor de andere blogs

Foutje gezien? Meld het hier

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print