Wandelpin Blog

Pieterpad etappe 7 Coevorden – Sleen

We treinen deze dag naar Coevorden om naar Sleen te wandelen. Een route van 21 kilometer. Vanaf Venlo is dit 3,5 uur reizen. We starten dan ook pas om 10:45 uur met wandelen.

Het station van Coevorden herkennen we, daar zijn we de vorige keer ook opgestapt om naar onze auto in Hardenberg te gaan. In de trein bespreken we de highlights die we volgens het boekje gaan tegenkomen. Bij aankomst in Coevorden even alles goed doen, schoenen goed strikken, rugzakbanden juist aantrekken zodat we van start kunnen gaan.

We merken alweer direct dat niet alle highlights ook echt aan de route liggen wat ons dan weer niet helemaal duidelijk is. We willen graag naar het kasteel, een voormalig slot in  Coevorden. Al binnen 500 meter wijken we van de route af. We lopen naar het kasteel wat nu gebruikt wordt voor hele andere doeleinden. Tegenwoordig is het een restaurant, kun je er slapen, het is voorzien van horeca.

Na het kasteel lopen we de natuur in. Geen bossen maar meer parkjes en een vijver. Hier vinden we de Watertoren in het Heurtszpark. Dit is wel een punt van herkenning. Deze hebben we al vaker bij andere Pieterpadters gezien.

We wandelen door over een lang stenen pad. Als we bij een T-splitsing komen worden we aangesproken door 2 jonge dames. Ze vragen ons of wij weten dat het pad is verlegd. We lezen veel op Facebook maar dit hadden we beide niet gelezen. Het pad was verlegd zodat je meer groen en natuur ziet. Je wandelt dan over het schelpenpad en komt langs een mooie grote Maja de Bij.

In de sloot waar we langs lopen komen we moeder en vader de gans tegen met hun jongen en een wel heel apart kunstwerk. Het kunstwerk zijn een soort raamkozijnen, het zijn er 3 en allemaal zijn ze van ander materiaal (steen, hout, metaal).

Bij de Joodse begraafplaats nemen we de tijd om te lezen en te kijken, het straalt een soort rust uit. We wandelen even zwijgzaam verder, ieder in z’n eigen gedachten.

De rest van de etappe  komen we geen echte highlights meer tegen. We wandelen langs een kanaal, lopen onder een viaduct door waar het wel lijkt of er een begraafplaats is voor boomstronken.
We zien een Alpaca boerderij en eten lekkere aardbeien  al zittend op de grond langs het kanaal.

In Sleen nemen we pauze waar we besluiten om hier de bus te pakken naar Assen en niet nog een deel van de volgende etappe te lopen. We willen nog graag even wandelen in Assen daarom het besluit om hier te stoppen.

Onderweg hadden we nog wel even een pubermomentje. Even blazen met de uitgebloeide paardenbloemen

De bus doet er 50 minuten over, tijd om te relaxen.
In Assen wandelen we langs diverse spotlights en eten we lekker in een gezellig restaurantje.
We wandelen de dag erna verder weer verder naar Schoonloo.


Kijk hier voor nog meer Pieterpad wandelingen

Wandelpin Pieterpad PAW9

Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print