Wandelpin Blog

Maaspad etappe 6 | van Reuver naar Venlo

We starten deze dag vroeg. Zo vroeg dat we de zon kunnen zien opkomen boven de Maas in Reuver. Deze etappe begint op het station in Reuver, je loopt als eerste naar het veerpont welke we de vorige ook zijn gepasseerd.

Leuk om naar de andere kant te wandelen. Deze en vorige etappe zie je vanaf Reuver telkens het kasteel van Kessel. Door de overtocht wandel je deze etappe langs het kasteel.

Waar we als eerste van genieten zijn de mooie kleuren boven de Maas. Er is een mooie rode gloed, dat is natuurlijk niet altijd zichtbaar maar deze dag wel. Als we op het veerpont staan hebben we een geweldig uitzicht, dat geeft mooie foto’s.

In Kessel lopen we langs kasteel de Keverberg. Op de muur van het kasteel zit een gedenkplaat voor een vliegtuig met inzittende welke is neergestort op 21 juli 1944. Altijd mooi als zo’n gedenkwaardig moment in de geschiedenis op deze manier bewaard blijft.

Na het centrum van Kessel wandelen we door langs de Maas. Hier komen we een wel heel erg grote stoel tegen natuurlijk houden we hier even een “fotomomentje”.

Langs de Maas kom je ook regelmatig kleine kappelletjes tegen. De één mooier verzorgd dan de ander maar allemaal op hun eigen manier waardevol voor éénieder. De zon verschuilt zich achter de dichte sluierbewolking. Af en toe is hij even fel zichtbaar tussen de bomen door.

Voor we in Baarlo bij het veerpont aankomen passeren we de stuw tussen Baarlo en Belfeld. Hier houden we pauze en zien we een schip omhoog en omlaag gaan. Grappig om te zien dat je eerst een mast ziet en dan een volledig schip.

Een stuk verder gaan we weer met het veerpont om aan de andere kant verder te lopen. Bij het veerpont zien we het klooster in Steijl. Tijdens het wandelen van het Maaspad zien we weinig van Steyl maar mocht je ooit in Noord-Limburg op vakantie zijn is het zeker de moeite waard om het een bezoekje te brengen.

Steyl wordt ook wel het kloosterdorp genoemd. Steyl heeft een Missiehuis, Kloostertuinen met Lourdesgrotten en de botanische tuin “Jochumhof”.


We lopen onder bruggen door en kijken naar de flats aan de andere kant van de Maas. In Tegelen, al wandelend door het weiland zien we Galloway runderen. Ze staan ver weg en dat blijven ze ook staan, dat vind ik wel zo prettig.

Bij het centrum van Venlo passeren we 2 bruggen vlak langs elkaar. De eerste is de brug voor gewoon verkeer en de tweede brug is een treinbrug. Op de eerste brug staan grote gietijzeren beelden ofwel de wachters van Venlo

De Wachters zijn oorlogsmonumenten ter nagedachtenis van alle oorlogsslachtoffers in de Tweede Wereldoorlog en ontworpen door de Japans-Amerikaanse beeldhouwer Shinkichi Tajiri. Op 2 mei 2007 werden de beelden onthuld door koningin Beatrix.

We lopen onder de tweede brug door richting het centrum van Venlo. Deze etappe eindigt bij het stadhuis.

Volgende etappe, etappe 7 van Venlo naar Arcen.

Kijk hier voor alle etappes van het Maaspad
Hier heb ik nog meer foto’s geplaatst
Kijk op de website van het Maaspad als ook jij interesse hebt in het Maaspad

Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print