Wandelpin Blog

Maaspad etappe 8 | van Arcen naar Well

In Arcen parkeren we weer net buiten het centrum van Arcen om aan onze wandeling naar Well te starten. Direct bij vertrek kan ik de telefoon al pakken voor een foto, we spotten een wel heel grappig plaatje. Een boom met een wel heel grappige vorm en tekening erin.

Direct daarna komen we bij de Kasteeltuinen van Arcen, deze zijn dicht, ze zijn in winterslaap. Ik wandelde hier ook met de Groene Wissel Arcen maar het verveeld nooit. Het kasteel is een dubbel omgracht statig buitenhuis uit de 17e eeuw. De kasteeltuinen en Landgoed Arcen zijn in beheer Stichting het Limburgs Landschap.

Vanaf Arcen loop je het natuurgebied in van Fossa Eugeniana. Dit gebied dankt zijn naam aan het kanaal wat vanaf Duitsland Nederland in komt om uit te monden in de Maas. Naast een bosrijke omgeving heb je hier ook vele mooie vergezichten (natuurlijk is dat afhankelijk van het weer).

Van Arcen naar Walbeck vind ik wat minder. De Maas stroomt niet in Duitsland, snap dan ook niet zo goed waarom we daar wandelen. We lopen langs het centrum van Walbeck. Je kunt een stukje door Walbeck wandelen, staat ook in de wandelgids maar daar kiezen wij niet voor.

Als we Walbeck uit zijn lopen we via het Geldernsch Nierskanaal terug naar Nederland. Hier passeer je een duidelijk aanwezige grenspaal en zien we een aantal Konikspaarden.

Als we terug in Nederland wandelen komen we op landgoed de Hamert. In dit gebied werd vroeger veel aan grindwinning gedaan. Middels een spoorbaan met karretjes werd het grind afgevoerd naar de Maas.  In dit stukje natuur staan de restanten van een overslagplaats. In 2014 heeft de stichting het Limburgs Landschap hier een informatiebord geplaatst. De voormalige grindgroeve is nu helemaal opgegaan in het bos.

We nemen even pauze op een drijvende vlonder. Via een uitkijkpunt komen we op de vlonder. Het is wel even wennen dat het de hele tijd beweegt maar het heeft wel iets fijns. Voor we bij de Maas komen gaan we nog even langs het Geldernsch Nierskanaal. Het ligt in de diepte, dit is echt een heel mooi plekje. We komen hier ook nog schuinstaande ijzers tegen. Deze zijn we eerder tegen gekomen tijdens een wandeling van het Westerborkpad. Deze schuine ijzeren palen heten “aspergeversperring”.

De laatste kilometers zijn langs de Maas. De ganzen kwebbelen volop, de uitkijktoren laten we voor wat het is (hij ziet er wel mooi uit). In Well lopen we nog een kapel in om deze wandeling na 24 kilometer af te sluiten.

Volgende etappe, etappe 9 van Well naar Boxmeer.

Kijk hier voor alle etappes van het Maaspad
Hier heb ik nog meer foto’s geplaatst
Kijk op de website van het Maaspad als ook jij interesse hebt in het Maaspad

Deze Maaspad pin is in onze webshop te koop
Foutje gezien? Meld het hier

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print